Missie

Geen grenzen. Niets lijkt meer op een profiel dan een ander profiel. Toch is ieder kunststofprofiel anders, niets is standaard. Met meer dan 75 jaar ervaring als kunststof extrusie bedrijf zijn we het best geplaatst om iedere nieuwe uitdaging aan te gaan. Het startschot voor een reis van ontwerp en ontwikkeling tot het eindproduct, uw product.

Onze missie: uitmuntend zijn in de ontwikkeling en productie van technische kunststofprofielen op maat. Iedere stap, van ontwikkeling tot productie, wordt nauwgezet gevolgd in samenspraak met de klant en ons team van specialisten. Door alle fases van het proces in-huis te houden, zijn wij in staat de klant te verzekeren van een volledige opvolging van zijn project.

Geschiedenis

Injextru Plastics startte haar extrusie afdeling op te Tielt in België in 1947, gedreven door een grote zin voor initiatief en geloof in haar eigen kunnen.

1947: De opstart van Injextru Plastics met de focus op extrusie van buizen, flexibele slangen, balpennen, springtouwen, ...

50's: We zetten de eerste stappen in de automobielwereld met speciaal ontwikkelde profielen. Een andere succesvolle ontwikkeling was de extrusie van dichtingsprofielen voor de ramenindustrie.

60's: Verdere uitbreiding van de productiecapaciteit om de nieuwe rage te kunnen bijbenen: de hoelahoop!

70's: Injextru Plastics focust meer en meer op technische kunststofprofielen voor de automobiel- en elektriciteitsindustrie. Ook onderdelen voor tuinmeubelen worden nu geëxtrudeerd.

80's: Injextru Plastics maakt de volledige switch van gewone gebruiksgoederen naar industriële producten. De klant wordt meer en meer betrokken in het ontwikkelingsproces.

90's: De afdeling matrijzenbouw wordt uitgerust met high-tech CAD/CAM technologie om nog beter aan de strenge eisen van de klanten te kunnen voldoen.

1996: Injextru Plastics wordt door Iplast Holding te Waregem overgenomen. De start van een totaal nieuw tijdperk. Nieuwe investeringen in machines, software en automatisatie volgen al heel snel.

 

2000: Een totaal nieuwe vestiging wordt in dienst genomen, met een onmiddellijke verhoging van productiecapaciteit als gevolg. Injextru Plastics is klaar voor de 21ste eeuw.

2006: In het tweede semester van 2006 worden de nieuw aangebouwde productieruimtes in dienst genomen. Injextru Plastics verdubbelt hiermee haar bedrijfsoppervlakte.

2012: Een nieuwe magazijnruimte voor afgewerkte goederen van 4.500² rees uit de grond.

2016: Implementatie van een ERP systeem. Hiermee verbeteren we onze bedrijfsprocessen. Gegevens van onze klanten en leveranciers kunnen eenvoudiger bijgehouden worden.

2019: Injextru Plastics blijft groeien. Voor het eerst halen we een omzet van meer dan 20 miljoen euro.

2022: We vieren ons 75-jarig bestaan. Ditzelfde jaar wordt onze productie uitgebreid met drie nieuwe lijnen.

Injextru Plastics is klaar voor de toekomst, uw toekomst!

Productie

Wij beschikken over een uitgebreid machinepark van 45 extrusie- en hulpextrusielijnen. Met dit machineassortiment kunnen we de meest uiteenlopende technsiche kunststofprofielen extruderen. Van kleine (enkele mm), lichte (enkele gr) profielen tot grote (550 mm), zware (5.5 kg) profielen. Dit in zowel harde als soepele grondstof.

Met als specialiteit het vervaardigen van kunststofprofielen op maat is deze verscheidenheid een must om elke nieuwe aanvraag positief te kunnen beantwoorden. Ons machinepark is dan ook uitgerust om alle thermoplastische grondstoffen te extruderen: PVC, PMMA, PC, ABS, ASA, PS, PP, HDPE, LDPE, PPO, TPE, ... ook WPC (Wood Plastic Composite) hoort bij onze mogelijkheden.

Onze productie draait in 3 ploegen, 5 dagen per week en dit 24 op 24.

Onze lijnen zijn uitgerust met randapparatuur die ons toelaat diverse bewerkingen op onze kunststofprofielen on-line uit te voeren, zoals:

 • co- of tri-extrusie: profielen samengesteld uit meerdere, verschillende grondstoffen
 • het bedrukken van profielen met door de klant gewenste logo's of data
 • het bekleden van profielen met decoratieve folie, tape, velcro of beschermfolie op krasgevoelige profielen
 • het stansen en/of frezen van specifieke gatenpatronen
 • het aanbrengen van reliëf- of nerfstructuur aan de buitenkant van profielen
 • het in verstek zagen van profielen

Naast deze on-line mogelijkheden beschikken we ook over een afdeling nabewerking. Hier gaat het om bewerkingen die tijdens het extruderen niet mogelijk zijn, zoals:

 • ontbramen van profielen
 • anti-statisch dompelen van profielen
 • op lengte versnijden van profielen
 • speciale stansingen
 • samenlassen van profielen
ISO9001 certificaat

Kwaliteit

Bij Injextru Plastics is kwaliteit doorslaggevend. Onze kwaliteitsstandaard bestaat uit klaar en duidelijk gedefinieerde procedures die over de volledige weg van de productie worden toegepast.

Wij beschikken over onze eigen labofaciliteiten waarmee we alle nodige kwaliteitstesten kunnen uitvoeren. Dit helpt mee aan een degelijk ondersteund kwaliteitsbeleid.

Dankzij onze voortdurende zorg en aandacht voor kwaliteit verwierven we sinds september 1994 het ISO 9001 certificaat.

Goed opgeleide verantwoordelijken kunnen deze kwaliteit garanderen. 

Logistiek

Vrachtwagen Injextru Plastics

Wij beschikken over eigen vrachtwagens. Deze worden ingezet voor leveringen binnen een straal van circa 250 km. Voor verdere bestemmingen organiseren we, indien gewenst door onze klanten, vervoer met gespecialiseerde firma's. Aangezien onze kunststofprofielen meestal op lange lengtes van 3 m, 6 m of langer besteld worden, beschikken we over aangepaste, metalen rekken. 

Wanneer deze rekken opnieuw vrijkomen halen we ze weer op bij onze klanten. Dit is de reden waarom we onze actieradius met eigen vervoer beperken tot een straal van 250 km. Voor verdere bestemmingen bieden we houten palletbodems of kratten aan, deze worden als one-way verpakking beschouwd en worden nadien niet opgehaald. Hierdoor kunnen we de logistieke kosten zo laag mogelijk houden. 

We hebben ook de mogelijkheid om op maat gemaakte kisten te vervaardigen. Dit kan voor zowel eenweg- als meerweg verpakkingen. Voor overzeese bestemmingen bieden we ook gefumigeerde houten verpakkingen aan. 

Heeft u een uitdaging voor ons?
Contacteer ons