Geschiedenis

Het begon voor ons in 1947 met een extrusieafdeling in Tielt (België). Gedreven door een grote zin voor initiatief en geloof in eigen kunnen maakten we met Injextru Plastics al snel naam. Lees hier onze volledige historiek.

1947

Injextru Plastics wordt opgericht. We focussen in het begin vooral op de extrusie van buizen, flexibele slangen, balpennen, springtouwen, ...

50's

We zetten onze eerste stappen in de autosector. Hiertoe ontwikkelen we speciale profielen. In dezelfde periode starten we ook met de extrusie van dichtingsprofielen voor de ramenindustrie.

Oud gebouw Injextru Plastics
60's

In de golden sixties breiden we onze productiecapaciteit verder uit om een nieuwe rage te kunnen bijbenen: de hoelahoop!

70's

Onze focus verschuift in de jaren 70 meer en meer naar technische kunststofprofielen voor de automobiel- en elektriciteitsindustrie. We beginnen ook met de productie van onderdelen voor tuinmeubelen.

Oude productiehal Injextru Plastics
80's

De jaren 80 staat in het teken van de switch van gewone gebruiksgoederen naar industriële producten. We betrekken onze klanten ook steeds meer in het ontwikkelingsproces. Onze co-creatie aanpak krijgt vorm.

90's

Om nog beter aan de hoge eisen van klanten te voldoen, rusten we onze afdeling matrijzenbouw uit met high-tech CAD/CAM technologie.

Voorbeelden extrusiematrijzen voor kunststofextrusie
1996

De overname door de Iplast Holding uit Waregem luidt voor ons een nieuw tijdperk in met grote investeringen in machines, software en automatisatie.

2000

In 2000 openen we een nieuwe vestiging en verhogen we onze productiecapaciteit aanzienlijk. Injextru Plastics is klaar voor de 21ste eeuw.

Injextru Plastics gebouw
2006

Met de ingebruikname van onze nieuw aangebouwde productieruimtes verdubbelen we in 1 klap de bedrijfsoppervlakte.

2012

In 2012 mogen we het lintje doorknippen van ons nieuwste magazijn voor afgewerkte goederen. Het is maar liefst 4.500 m² groot.

Magazijn afgewerkte kunststofprofielen
2019

Onze groei houdt aan. Voor het eerst halen we een omzet van meer dan 20 miljoen euro.

2022

Injextru Plastics wordt 75 jaar. We vieren deze historische gebeurtenis door onze productie verder uit te breiden met drie nieuwe extrusielijnen.

Production hall Injextru Plastics