Ontwikkelingsproces

van idee tot uitwerking

1. Start & screening van het project

Na het eerste contact via mail of telefoon nodigen we u bij ons uit. We leggen de focus op co-creatie, wat betekent dat we vanaf de start dat we u vanaf de start bij het ontwikkelingsproces betrekken. U krijgt tijdens uw bezoek de kans om kennis te maken met ons bedrijf en onze werkwijze.

Samen met ons R&D- en verkoopteam bekijken we uw uniek concept en bespreken we de uitwerking ervan. Dat doen we met oog voor detail om een zo accuraat mogelijke oplossing te kunnen aanbieden

  • Aan welke eigenschappen moet uw kunststofprofiel voldoen (UV-resistentie, slagvastheid, visueel aspect,…)?
  • Welke grondstof is het meest aangewezen voor uw profiel?
  • Hoe maken we uw profiel extrusie-haalbaar?
  • Wat is de meest kostenefficiënte oplossing?
  • Voor welke verpakking kiezen we?

Onze experten gebruiken hun knowhow en voeren extra onderzoek uit om tot een finaal product te komen dat optimaal aan uw eisen beantwoordt.
 

Injextru Plastics gebouw

2. Definitief plan & offerte

Wanneer we een duidelijk zicht hebben op uw project bezorgen we u een eerste plan en een offerte.

Omdat we uw kunststof profielen op maat maken, krijgt u zowel de prijs van het gereedschap als de prijs voor het maken van het profiel zelf. We houden daarbij rekening met de complexiteit van het product, de verpakking, de looptijd, het volume enz. 
 

R&D team kunststof extrusie bedrijf

3. Ontwikkeling van het gereedschap

Na het goedkeuren van de offerte en het profielontwerp starten we met het maken van het gereedschap. Deze tools worden speciaal voor u ontworpen in onze interne afdeling matrijzenbouw. Wij houden ze voor u in bewaring, zorgen voor het onderhoud en gebruiken ze voor de productie van uw profielen.

Ontdek onze gereedschapsafdeling

Afdeling matrijzenmakerij kunststof extrusie bedrijf

4. Proeven & eerste productie

Zit het gereedschap in de laatste fase, dan volgt de ‘first try out’. Tijdens deze proeven worden verschillende zaken zoals maatgeving en functionaliteit uitvoerig gecontroleerd. Is er nog iets niet in orde? Dan gaan we een stap terug, wordt het gereedschap aangepast en doen we opnieuw een proef. Voldoet het geëxtrudeerde profiel aan de vooropgestelde eisen, dan sturen we u de stalen op ter validatie.

Pas wanneer u de stalen heeft goedgekeurd, zetten we alles in het werk om een eerste productie op te starten. Heeft u feedback na de eerste levering? Dan testen we het profiel nogmaals tot alles goed zit.

Sfeerbeeld productie kunststof profielextrusie

5. Productie & logistiek

Met onze aanpak streven we ernaar u bij elke bestelling een eindproduct te leveren dat aan al uw eisen voldoet. Dat is de basis voor een langdurige samenwerking!

Om onze profielen bij u te krijgen, beschikken we over eigen vrachtwagens. Deze zetten we in voor leveringen binnen een straal van 250 km rond ons bedrijf. Voor verdere bestemmingen regelen we voor u, indien gewenst, vervoer met gespecialiseerde firma’s.

Het correct opslaan van uw plastiek profiel is essentieel om hun optimale staat en prestaties te behouden. Lees meer over het opslaan van kunststofprofielen. 

Vrachtwagen Injextru Plastics