Duurzaamheid

We doen actief inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu te beperken. Duurzaamheid loopt als een rode draad doorheen alle afdelingen van onze onderneming.

Optimaal gebruik van grondstoffen

Tijdens ons productieproces benutten we maar liefst 99 procent van de grondstoffen door een hoge materiaalefficiëntie na te streven. Daarnaast recycleren we de uitval of niet-conforme productie onmiddellijk opnieuw tot (gerecycleerde) bruikbare grondstoffen. Een deel van de aangekochte grondstoffen is bovendien reeds gerecycleerd. Bij nieuwe projecten of toepassingen raden we de klant, indien mogelijk, proactief aan om gebruik te maken van een gerecycleerde grondstof.  

Door deze inspanningen wordt al 20% van onze producten met gerecycleerde grondstoffen geproduceerd. 

Magazijn grondstoffen

Zonnepanelen op ons bedrijfsgebouw

In 2023 installeerden we 3.000 zonnepanelen op onze bedrijfsgebouwen. De zonnepanelen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.685 kWp. Deze investering in groene energie stelt ons in staat om onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. 60 % van deze opgewekte energie kunnen we meteen in onze productieprocessen gebruiken. Hiermee nemen we een deel van onze energievoorziening zelf in handen en dragen we actief bij aan een groenere toekomst. 
 

zonnepanelen daken Injextru Plastics

Efficiënt energieverbruik

Voor onze burelen schakelden we in 2021 over van een gasbrander op een warmtepomp. Hierdoor daalde ons gasverbruik aanzienlijk. 

De gemeente Tielt doet onderzoek naar het potentieel van restwarmte-uitwisseling tussen de lokale productiebedrijven. Op de website van DOEN leest u meer over dit project. 

Trots op het behalen van een zilveren Ecovadis-medaille

In augustus 2023 behaalden we een zilveren medaille bij Ecovadis. Hiermee bevinden we ons in de top van de best presterende bedrijven in onze sector. Ecovadis, een organisatie die wereldwijd bedrijven beoordeelt, erkent op die manier onze inzet voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze erkenning motiveert ons om onze inspanningen voort te zetten. Samen streven we naar een duurzame toekomst. Meer lezen over Ecovadis? Ontdek het op in onze blogpost.

Zilveren Ecovadis medaille voor Injextru Plastics

Slim watergebruik

Het water voor onze machines in de productie gebruiken we meerdere keren. Dankzij een innovatief filtersysteem gaan we vervuiling in het water tegen en kunnen we hetzelfde water meerdere keren gebruiken. 

Ook het bedrijventerrein waar we gevestigd zijn, Tielt Noord, draagt zijn steentje bij waar mogelijk. Op zijn website vindt u meer informatie over dit project waarmee het een kleinere behoefte aan kraanwater en opgepompt grondwater beoogt te realiseren. Daarnaast wil het ook meer lokale infiltratie en hergebruik van regenwater stimuleren. 

In onze beide refters maken we gebruik van waterkranen met gefilterd drinkwater. Elke werknemer krijgt een herbruikbare drinkfles waardoor we wegwerpflesjes uit ons gebouw kunnen bannen

Herbruikbare verpakkingen

We zetten in op herbruikbare verpakkingen, stalen rekken en hergebruik van palletten. Voor dat laatste ontvangen we jaarlijks het PRS Green Label. Dat label toont aan dat we onze CO2 voetafdruk en het verpakkingsafval verminderen. Het bewijst ook dat we houten pallets gebruiken waarvan het hout afkomstig is van duurzame PEFC- of FCS-gecertificeerde bronnen. Meer informatie over dit certificaat vindt u op de website van PRS.

PRS Green Label certificaat Injextru Plastics

Andere inspanningen

  • We combineren leveringen zo efficiënt mogelijk om het aantal ritten maximaal te beperken.
  • We maken gebruik van digitale facturen.
  • We geven de voorkeur aan digitale informatie.
Vrachtwagen Injextru Plastics