Op maat gemaakte
kunststofprofielen

Welke profielen u ook nodig heeft, wij maken ze voor u. Op maat, volgens de functionaliteiten die u wenst en altijd met het beste resultaat.

Onze expertise, uw kunststofprofiel

Na meer dan 75 jaar heeft de extrusie van op maat gemaakte kunststofprofielen voor ons geen geheimen meer. We realiseren onze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen, op basis van een ongeëvenaarde expertise. Dat laten we u graag zien.

> 20 miljoen meter per jaar

> 100 verschillende grondstoffen

Het proces
van idee tot uitwerking

Al onze kunststof profielen zijn speciaal ontworpen voor uw toepassing. Ze worden gemaakt uit hoogwaardige kunststof op maat en tot in de puntjes afgewerkt. Dat hele proces verloopt in-huis.

1. Opstart & screening

1. Opstart & screening

Na het eerste contact via mail of telefoon nodigen we u uit om uw project te bespreken. We leggen de focus op co-creatie over de hele lijn.

2. Plan & offerte

2. Plan & offerte

Wanneer we een duidelijk zicht hebben op uw project en zeker zijn dat we u kunnen helpen, bezorgen we u een definitief plan en offerte.

3. Ontwikkeling van het gereedschap

3. Ontwikkeling van het gereedschap

Na het goedkeuren van de offerte en het profielontwerp starten we met de ontwikkeling van het gereedschap.

4. Proeven & eerste productie

4. Proeven & eerste productie

Zit het gereedschap in de laatste fase, dan starten we met de eerste try-out en worden o.a. de maatgeving en functionaliteit uitvoerig gecontroleerd.

5. Productie & logistiek

5. Productie & logistiek

Na alle voorgaande stappen komen we tot een finaal en tot in de puntjes afgewerkt product. We streven nu eenmaal naar een langdurige samenwerking met onze klanten.

Onze projecten

Onze plastic profielen worden op maat gemaakt in co-creatie met de klant. Alleen zo kunnen we het gewenste eindresultaat garanderen. Een blik op enkele projecten bewijst dat deze aanpak werkt.

injextru showroom kunststofprofielen
The challenges01 / 03

Flexibele deuren

voor de industrie

Voor een specialist in industriële toegangssystemen ontwikkelden we een profiel dat moest passen in een nieuw ontwerp van flexibele deuren. De klant had geen ervaring met kunststofextrusie. Aan de opstart van dit project ging dan ook een grondige intake vooraf. Zo kregen we zicht op de doelstellingen van de klant en zijn productieomgeving.

Op basis van die informatie stelden we een gecoëxtrudeerd profiel voor met de juiste vormen en materialen. Pas na de nodige controles en testen, ook bij de klant, konden we beginnen met de productie. De profielen werden binnen de afgesproken termijn geleverd. De klant kon de productie van de deuren tijdig opstarten en zijn eerste projecten opleveren zoals gepland. Een extra pluspunt aan dit profiel is dat het geëxtrudeerd is uit gerecycleerd materiaal.

- Franse klant

injextru showroom kunststofprofielen
The challenges02 / 03

Innovatieve zonwering

op maat gemaakt

Voor een producent van zonweringssystemen ontwikkelden we extrusieprofielen als onderdeel van een nieuw product. Hoewel er al systemen bestonden, koos de klant toch voor een oplossing op maat. Onze doorgedreven co-creatieaanpak en kennis gaven daarin de doorslag. De klant had op elk moment inspraak en was bijzonder tevreden over het eindresultaat. Dat we mooi binnen de afgesproken termijn opleverden, was een extra pluim op de hoed van onze teams.

- Belgische klant

injextru showroom kunststofprofielen
The challenges03 / 03

Beddenfabrikant

vertrouwt op kwaliteit

Voor een vooraanstaande beddenfabrikant ontwikkelen en produceren we al jaar en dag kunststofprofielen op maat. De hoge kwaliteit van onze producten dragen in combinatie met het high-end karakter van de bedden bij tot een goede nachtrust en daar zijn wij bijzonder trots op!

- Nederlandse klant

Welke uitdaging heeft u voor ons?

Offerte aanvragen Contacteer ons