Contact

R&D / Matrijzenbouw

Injextru Plastics beschikt over een R & D team van ervaren ingenieurs die u van meet af aan met raad en daad kunnen bijstaan.

Vertrekkend van uw concept bestaat hun taak erin uw ideeën te vertalen naar een economisch verantwoord en extrusietechnisch haalbaar profiel; er wordt eveneens rekening gehouden met eventuele bijpassende stukken die in de toepassing van uw profiel horen.

Om te beginnen, de tekening van het profiel: knooppunten, wanddikteverdeling, interne structuren, gewicht, enz... worden diepgaand besproken en getoetst naar het toepassingsdomein van uw toekomstig profiel.

Vervolgens, de grondstof keuze: deze is afhankelijk van de toepassing:binnen of buitengebruik, omgevingstemperatuur waarin het profiel ingezet zal worden, materiaalsterkte naargelang de krachten waaraan het profiel zal moeten kunnen weerstaan.

Tenslotte, de verpakking: de meest economische en geschikte verpakking om vervormingen te voorkomen en de logistieke kosten zo laag mogelijk te houden.

Wanneer alle facetten van deze R & D fase duidelijk zijn kan ons team het ontwerp van het geschikte gereedschap uittekenen voor de aanmaak van vorm en kaliber (de 2 bestanddelen van het gereedschap).

Injextru Plastics beschikt over een eigen afdeling matrijzenbouw om de gereedschappen in eigen beheer te fabriceren. Hiervoor werken we met CAD-CAM gestuurde CNC-precisiemachines die vorm en kaliber met een zeer grote nauwkeurigheid vervaardigen.

Eens het gereedschap klaar is wordt deze aan een proefextrusie, onder begeleiding van een ingenieur van het R & D team, onderworpen. Deze zal ervoor zorgen dat eventuele correcties die noodzakelijk blijken te zijn opgenomen worden en aansluitend bij matrijzenbouw uitgevoerd worden om tot een productierijp gereedschap te komen.