Contact

Kunststof extrusie


Injextru plastics is de specialist in het extruderen van kunststofprofielen of plastic profielen. Naast de standaard kunststofprofielen extruderen we ook profielen op aanvraag of, anders gezegd, profielen op maat, custommade profiles.
Kunststof extrusie is een proces om PVC profielen, of polypropyleen (PP), pmma, polycarbonaat (PC), polyethyleen (HDPE of LDPE) profielen of buizen te maken; dit in soepel, zacht of harde kunststoffen.

Onze extrusiemachines zijn uitgerust om alle soorten profielen te extruderen, zolang het maar in thermoplastische kunststof is. Bijvoorbeeld transparante buizen, pvc goten, klemprofielen.

PVC extrusie of coextrusie is een onderdeel van onze know-how. Als extrudeur hechten we veel belang aan het extruderen van verschillende soorten kunststoffen zoals zwembadlamellen in polycarbonaat of PC.

De fabricatie van plastiek, of eerder plastic extrusion, beperkt zich niet tot kunststof U profielen, hoekprofielen, H profielen, maar dekt een groot aandeel van de technische kunststoffen zolang ze thermoplastisch zijn.

Ons machinepark bestaat uit extrusielijnen en co-extrusie machines of nog coextrusie lijnen, dit laat ons toe profielen te extruderen die uit verschillende kunststoffen samengesteld zijn.

Profielen in PVC met een soepel element in polyurethaan, PUR, of enig ander thermoplastisch elastomeer, TPE. Co-extrusie, ook nog coextrusie geschreven, is een interessante techniek om 2k profielen te vervaardigen. Tri-extrusie of triextrusie laat dan toe 3k extrusieprofielen te extruderen. Een samenstelling van verschillende kleuren of hardheden of een combinatie van een kern in goedkope grondstof bedekt met een duurdere kunststof op de zichtbare zijde hoort tot de mogelijkheden.

Ook extruderen we lamellen voor zwembaden of zwembadafdekkingen, dit zijn veiligheidsafdekkingen voor het zwembad. De afdekking van het zwembad bestaat uit lamellen of zwembadlamellen die in elkaar haken. Zo’n afdekking voor het zwembad laat toe de energiekosten te drukken, waterverdamping te vermijden en de veiligheid te verhogen.

Ons assortiment bestaat uit PVC lamellen in kleur, solar lamellen, en ook pc lamellen of polycarbonaatlamellen.

Als extruder van kunststof profielen beschikken we over verschillende mogelijkheden in nabewerking, zoals het bedrukken van tekst op profielen of bedrukte profielen, voor een betere tracability van het profiel, het bekleden van profielen met decoratiefilm of warmedrukfolie, of het aanbrengen van een dubbelzijdige tape of ook nog klittenband of velcro. Stansen van profielen met gatenpatronen zoals de klant die zelf wenst hoort ook bij onze mogelijkheden. Voor toepassingen in de verpakking van elektronische componenten kunnen we kokerprofielen in transparant PVC dompelen in een antistatisch bad.

Binnenin de raamprofielen bevinden zich koudebrugonderbrekingen om de isolatiewaarde te verhogen.

In de sector van de verlichting en ledverlichting worden kunststoffen zoals acrylaat (PMMA), polystyreen (ps), of polycarbonaat (pc) vaak ingezet voor leds.

Door het lassen van profielen kunnen we ook kaders of frames maken.