Bedrijf | Injextru

Missie

Geen grenzen. Niets lijkt meer op een profiel dan een ander profiel. En toch... 
Ieder profiel is weer anders, niets is standaard. Met een bagage van 70 jaar ervaring is Injextru Plastics het best geplaatst om iedere nieuwe uitdaging aan te gaan. Het startschot voor een reis van ontwerp en ontwikkeling tot aan het eindprodukt. Uw produkt.

Onze missie : Uitmuntend zijn in de ontwikkeling en productie van kunststofprofielen. Iedere stap - van ontwikkeling tot productie - wordt nauwgezet gevolgd in samenspraak met de klant en ons team van specialisten. Door alle fases van het proces in-huis te houden zijn wij ook in staat de klant te verzekeren van een volledige opvolging van zijn project.


Geschiedenis

Injextru Plastics startte haar extrusie afdeling op te Tielt in België in 1947, gedreven door een grote zin voor initiatief en geloof in haar eigen kunnen.

1947: Injextru Plastics is opgestart. Extrusie van buizen, flexibele slangen, balpennen, springtouwen, enz ...

50's: Eerste stappen in de automobielwereld met speciaal ontwikkelde profielen. Een andere succesvolle ontwikkeling was de extrusie van dichtingsprofielen voor de ramenindustrie.

60's: Verdere uitbreiding van de productiecapaciteit om de nieuwe rage te kunnen bijbenen: de hoelahoop!

70's: Injextru Plastics focust meer en meer op technische profielen voor de automobiel- en elektriciteitsindustrie. Ook onderdelen voor tuinmeubelen worden nu geëxtrudeerd.

80's: Injextru Plastics maakt de volledige switch van gewone gebruiksgoederen naar industriële producten. De klant wordt meer en meer betrokken in het ontwikkelingsproces.

90's: De afdeling matrijzen wordt uitgerust met high-tech CAD-CAM technologie om nog beter aan de strenge eisen van de klanten te kunnen voldoen.

1996: Injextru Plastics wordt door Iplast Holding te Waregem overgenomen. De start van een totaal nieuw tijdperk. Nieuwe investeringen in machines, software en automatisatie volgen al heel snel.

2000: Een totaal nieuwe vestiging wordt ingenomen, met een onmiddellijke verhoging van productie capaciteit tot gevolg. Injextru Plastics is klaar voor de 21ste eeuw.

2006: In het tweede semester van 2006 worden de nieuw aangebouwde productie-ruimtes in dienst genomen. Injextru Plastics verdubbelt hiermee haar bedrijfsoppervlakte.

2012: Een nieuwe magazijnruimte voor afgewerkte goederen van 4.500² rees uit de grond.

Injextru Plastics is klaar voor de toekomst, uw toekomst !!!

Productie

PC hal
aanvoer materialen
Machines

Injextru Plastics beschikt over een uitgebreid machinepark van 45 extrusie- en hulpextrusielijnen. Met dit machineassortiment is Injextru Plastics in staat de meest uiteenlopende profielen te extruderen gaande van kleine (enkele mm) lichte (enkele gr) profielen tot grote (550 mm) zware (5.5 Kg) profielen, dit in zowel harde als soepele grondstof.

Met als specialiteit het vervaardigen van custom-made profielen is deze verscheidenheid een must voor Injextru Plastics om elke nieuwe aanvraag positief te kunnen beantwoorden. Ons machinepark is dan ook uitgerust om alle thermoplastische grondstoffen te extruderen: PVC, PMMA, PC, ABS, ASA, PS, PP, HDPE, LDPE, PPO, TPE, ... ook WPC (Wood Plastic Composite) hoort bij onze mogelijkheden.

Onze productie draait in 3 ploegen, 5 dagen per week en dit 24 uur/ 24

Onze lijnen worden uitgerust met randapparatuur die ons toelaat diverse bewerkingen on-line uit te voeren zoals:

  • co- of tri-extrusie: profielen samengesteld uit meerdere verschillende grondstoffen
  • het bedrukken van profielen met door de klant gewenste logo's of data
  • het bekleden van profielen met decoratieve folie, tape, velcro, of beschermfolie op krasgevoelige profielen
  • het stansen en/of frezen van specifieke gatenpatronen
  • het aanbrengen van reliëf- of nerfstructuur aan de buitenkant van profielen.het in verstek zagen van profielen

Naast deze on-line mogelijkheden beschikt Injextru Plastics ook over een afdeling nabewerking. Hier gaat het om bewerkingen die tijdens het extruderen niet mogelijk zijn zoals:

  • ontbramen van profielen
  • anti-statisch dompelen van profielen
  • op nauwgezette lengte versnijden van profielen
  • speciale stansingen
  • samenlassen van profielen

Kwaliteit

Bij Injextru Plastics is kwaliteit doorslaggevend. Onze kwaliteitsstandaard bestaat uit klaar en duidelijk gedefinieerde procedures die over de ganse weg van de productie worden toegepast.

Bij Injextru Plastics zijn labofaciliteiten ter beschikking die toelaten alle nodige kwaliteitstesten uit te voeren en mee helpen aan een degelijk ondersteund kwaliteitsbeleid.

Dankzij haar voortdurende zorg en aandacht voor kwaliteit verwierf Injextru Plastics sinds september 1994 het ISO 9001 certificaat.

Bovendien garanderen dagelijks goed opgeleide verantwoordelijken deze kwaliteit.

Logistiek

vrachtwagen
Zijlader

Injextru Plastics beschikt over eigen vrachtwagens. Deze worden ingezet voor leveringen binnen een straal van circa 250 Km. Voor verdere bestemmingen organiseert Injextru Plastics graag het vervoer voor haar klanten, indien zij dit wensen, met gespecialiseerde firmas. Profielen worden meestal op lange lengtes van 3 m, 6 m of langer besteld, daarom beschikken wij over aangepaste metalen rekken. Wanneer deze rekken vrij komen bij onze klanten halen we deze weer op. Dit is dan ook de reden waarom we onze actieradius met eigen vervoer beperken tot een straal van 250 Km. Voor verdere bestemmingen worden er houten palletbodems of kratten aangemaakt, deze worden als one-way verpakkingen beschouwd en hoeven dus niet meer opgehaald te worden. Op deze wijze drukken wij op de logistieke kosten.

Wij hebben ook de mogelijkheid, om volgens de specificaties van de klant, op maat gemaakte kisten te vervaardigen zowel voor eenweg- als meerweg verpakkingen. Voor overzeese bestemmingen die dit eisen bieden wij ook gefumigeerde houten verpakkingen aan.

Heeft u een uitdaging voor ons?
Wij helpen u graag!